❝ pride twenty-twenty-one ❞

Pride-ul de anul acesta a fost un eveniment controversat in Romania (ca in fiecare an). Ne-am zbatut si am protestat ca acest eveniment sa se desfasoare, deoarece isi merita locul in calendarele noastre. Homofobia in Romania (si nu numai) este inca in picioare, iar Pride-ul este momentul in care comunitatea LGBTQ+ se face vazuta si isi cere drepturile cuvenite, acelea fiind drepturile omului, nimic special.

Pride-ul este un eveniment foarte important pentru comunitatea LGBTQ+ deoarece este momentul ei de glorie. Este singura iesire de anvergura in care pot fi ei insisi, fara ascunzisuri, nedorind a atrage atentia asupra acestei comunitati, ci doar pentru a aminti existenta acesteia.

Acesti oameni indura multa ura zi de zi, iar Pride-ul este clipa adevarului, unde se afirma si amintesc faptul ca nu se lasa doborati de ura celorlalti. In Bucuresti, acest eveniment nu este vazut cu ochi buni si de aceea se si organizeaza in aceeasi zi cu aceasta manifestare, in toti anii, asa-zisul Mars al ”Normalitatii”. Acesta nu face de fapt decat sa instige la ura asupra comunitatii LGBTQ+, in timp ce Pride-ul este un mars colorat, unde nu se aud cuvinte urate, ci doar rasete, veselie si muzica. La marsul ”normalitatii” participa oameni ce au in suflet doar rautate, iar la Pride participa membrii comunitatii LGBTQ+, dar si simpatizantii sai, deoarece este deschis pentru toti oamenii care au in suflet iubire, acceptare si intelegere. Este vorba de egalitate si despre drepturile omului.

Anul acesta, Pride-ul initial a fost anulat, apoi mutat pe Kiseleff, dar in cele din urma s-a desfasurat pe Calea Victoriei, unde isi are locul. De ce Calea Victoriei? Deoarece acest bulevard este foarte important pentru Bucuresti, fiind cel mai cunoscut, iar comunitatea merita si trebuie sa fie vazuta si bagata in seama, nu ignorata si uitata pe un bulevard izolat, cum este Kiseleff. Datorita asociatiei ACCEPT, Pride-ul a avut loc intr-o maniera extraordinara, in conditii de siguranta, mai ales avand in vedere ca suntem intr-o pandemie, iar participantii au fost in numar mare.

Ma simt onorata ca am participat la acest eveniment in calitate de voluntar fotograf pentru Asociatia ACCEPT, iar aceste imagini le tin deja in inima si suflet.

Am intalnit oameni frumosi, am fotografiat oameni frumosi!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *